Wat is een cockring

Wat is een cockring?

Een cockring is een opwindend en veelzijdig seksspeeltje. Je voegt hiermee plezier toe aan elke seksuele activiteit. Je hebt ze in verschillende vormen en maten. En zowel mannen als vrouwen gebruiken het. Je gebruikt cockringen om de bloedstroom uit de penis te beperken. Zo ontstaat er een sterkere en intensere erectie. Je gebruik ze om de ejaculatie uit te stellen. Zodat partners langer en plezieriger van seks kunnen genieten. Je gebruikt cockringen ook om trillingen en stimulatie aan de penis toe te voegen. Dit levert voor beide partners een aangenamere ervaring op. Of je het nu alleen of met een partner gebruikt. Een penisring is een opwindende en plezierige aanvulling op elke seksuele ervaring. In dit artikel vind je het antwoord op de vraag: ‘Wat is een cockring?’.

Wat is een penisring?

Een penisring is een kleine, meestal rekbare ring. Je draagt deze rond de basis van de penis. Je hebt cockringen er in veel verschillende materialen en maten. Daarnaast gebruik je ze tijdens de seks om een sterker en intenser orgasme te creëren voor mannen. Het voegt ook plezier en clitorale stimulatie toe voor vrouwen. Daarnaast draag je cockringen rond de penis en het scrotum. Meestal met de ring geplaatst achter de ballen en rond de basis van de penis. Je draagt penisringen ook om de tepels, schaamlippen of clitoris voor extra stimulatie tijdens de seks.

Je creëert ook meer genot voor vrouwen en maakt orgasmes beter bereikbaar. Een cockring is een soort seksspeeltje dat je rond de basis van de penis van een man plaatst. Hiermee beperk je de bloedstroom en verleng je de erectie. Andere soorten seksspeeltjes die op de penis worden gedragen, worden penile vibrators genoemd. Met een penisring voeg je op een geweldige manier variatie en opwinding toe in de slaapkamer. Ze introduceren ook op een geweldige manier een nieuw seksspeeltje.

Wat is een cockring

Voordelen van het gebruik van een penisring

Hieronder vind je diverse voordelen bij het gebruik van een cockring.

 • Sterkere en langdurige erecties: een penisring die op de juiste manier wordt aangebracht kan een sterkere en intensere erectie creëren door de bloedstroom uit de penis te beperken. Dit kan mannen ook helpen het langer vol te houden tijdens de geslachtsgemeenschap.
 • Extra clitorale stimulatie: je gebruikt een vibrerende cockring om de clitoris te stimuleren tijdens de geslachtsgemeenschap. Dit kan resulteren in sterkere en intensere orgasmes voor vrouwen.
 • Vertraagde ejaculatie: sommige cockringen zijn ontworpen met een ingebouwde vertragingsfunctie, zodat zodra de ring wordt verwijderd, de ejaculatie snel en plotseling plaatsvindt. Een penisring die je op de juiste manier aanbrengt kan echter de tijd verlengen die een man nodig heeft om tot een orgasme te komen.

Verschillende soorten cockringen

We beschrijven nu enkele soorten penisringen:

 • Metalen cockringen: metalen cockringen zijn een fetisj item. Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, ijzer of nikkel. Deze cockringen zijn erg duurzaam, maar ze zijn ook extreem koud. Het wordt aanbevolen om de cockring op te warmen voordat je hem omdoet.
 • Silicone cockringen: silicone cockringen zijn extreem duurzaam en zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Het enige nadeel van siliconen cockringen is dat ze niet compatibel zijn met glijmiddelen op siliconenbasis.
 • Rekbare penisringen: rekbare penisringen, ook wel balstretchers genoemd, zijn geweldig voor beginners. Ze zijn vaak gemaakt van siliconen of TPE en zijn veel comfortabeler dan de standaard metalen of rubberen penisringen.

Hoe gebruik je een cockring

We leggen hieronder wat meer uit over hoe je een cockring gebruikt.

 • Zorg ervoor dat de penisring schoon is: voordat je een cockring omdoet, moet je ervoor zorgen dat hij schoon is. Veeg de penisring af met een toycleaner of warm water en zeep!
 • Smeer de ring in: de ring moet worden ingevet voordat je hem omdoet. Dit maakt hem comfortabeler en gemakkelijker om te doen. Smering kan ook een beetje tease en sensualiteit toevoegen aan de ervaring.
 • Doe hem om de basis van de penis: zorg ervoor dat de ring om de basis van de penis zit en niet achter de ballen. Je spant hem zo strak mogelijk. Pas op dat je de ring niet te strak aantrekt; dat zou de penis kunnen beschadigen.
 • Varieer de ervaring: cockringen kunnen worden gebruikt voor meer dan alleen het verlengen van een erectie. Cockringen kunnen ook worden gebruikt voor clitorale stimulatie tijdens het vrijen, voor een vibrerende sensatie, of om de ejaculatie uit te stellen.
Wat is een cockring

Veiligheidstips voor het gebruik van een cockring

Enkele veiligheidstips vind je hieronder:

 • Zorg ervoor dat de cockring schoon is: maak de penisring schoon voordat je hem omdoet. Veeg de cockring af met een toycleaner of warm water en zeep. Leg de penisring niet in het water of dompel hem niet onder in water.
 • Gebruik glijmiddel: cockringen zijn bedoeld om zo strak mogelijk aan te brengen. Dit betekent dat ze zonder glijmiddel moeilijk aan te brengen kunnen zijn.
 • Doe hem na een tijdje af: hoewel langdurig gebruik van een cockring plezierig kan zijn, kan het ook gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je de penisring na een tijdje afdoet om langdurige of schadelijke bijwerkingen te voorkomen.

Hoe kies je de juiste cockring

Wil je meer weten over hoe je de juiste penisring kiest? Lees dan verder!

 • Denk na over wat je wilt dat de cockring doet: voordat je een penisring kiest, denk na over wat je wilt dat hij doet. Wil je bijvoorbeeld dat de penisring zorgt voor clitorale stimulatie tijdens het vrijen? Wil je dat hij de erectie verlengt?
 • Denk aan je partner: als je een vibrerende cockring met een partner gebruikt, zorg er dan voor dat je een penisring kiest met een clitorale bevestiging.
 • Kijk naar materiaal en grootte: het materiaal waarvan de penisring is gemaakt kan een groot verschil maken in de algehele ervaring. Kies een penisring die gemaakt is van een veilig en niet-giftig materiaal.
 • Vergeet niet het seksspeeltje schoon te maken: zorg ervoor dat je de penisring schoonmaakt voordat je hem omdoet. Veeg de penisring af met een toycleaner of warm water en zeep. Leg de cockring niet in het water of dompel hem niet onder in water.

Hoe een cockring schoonmaken en opbergen

Maak de cockring schoon voordat je hem opbergt. Je zorgt ervoor dat de cockring schoon is voordat je hem opbergt. Veeg het sexspeeltje voor mannen af met een toycleaner of warm water en zeep. Cockringen kun je op verschillende plaatsen opbergen, waaronder een speelgoeddoos, een koordzakje of een ziplock zakje. Maak de cockring na elk gebruik schoon. Zelfs als het seksspeeltje schoon wordt opgeborgen, moet hij na elk gebruik worden schoongemaakt. Dit is vooral belangrijk als de penisring tijdens de geslachtsgemeenschap wordt gebruikt. Daarnaast houd je het materiaal in de gaten. Sommige materialen, zoals rubber of TPE, zijn poreus en kunnen moeilijk te reinigen zijn. Het wordt aanbevolen om een 10% bleekmiddel te gebruiken om deze materialen schoon te maken en ze op een schone, droge plaats te bewaren.

Tips voor het gebruik van een cockring met een partner

Begin met de basis. Wanneer je een cockring voor het eerst aan een partner voorstelt, kun je het beste met de basis beginnen. Probeer een rekbare siliconen of TPE cockring. Communiceer met je partner. Het is belangrijk om met je partner te communiceren tijdens het gebruik van een seksspeeltje voor mannen. Zorg ervoor dat je hem of haar laat weten welk niveau van strakheid ze moeten gebruiken voor de cockring. Wees niet bang om verschillende dingen te proberen. Er bestaan veel verschillende manieren om met een oenisring te spelen. Probeer verschillende methoden en kijk wat het beste werkt voor jou en je partner. Verken elkaars lichaam. Een deel van wat het gebruik van een sexspeeltje voor mannen opwindend maakt is dat het een nieuwe sensatie creëert tijdens de geslachtsgemeenschap. Verken elkaars lichaam met het sexspeeltje voor koppels om om nieuwe plaatsen te vinden om druk uit te oefenen.

Cock ring accessoires

Dildo’s, vibrators en andere seksspeeltjes. Cockringen kunnen gebruikt worden in combinatie met andere seksspeeltjes, zoals dildo’s, vibrators en pluggen. Blinddoeken. Een blinddoek kan een kinky en opwindend element toevoegen aan het cockring spel door de ervaring nog meer op de zintuigen te richten. Lichaamsverf. Lichaamsverf kan worden gebruikt om een kinky en sensuele stemming te creëren tijdens het cockring spel. Adem controle. Penisring spel met adem controle moet alleen worden gedaan met partners die open staan voor dit soort spel en moet voorzichtig worden gedaan. Boeien en ander bondage materiaal. Cockringen kunnen worden gebruikt in combinatie met handboeien, beenboeien en ander bondage materiaal.

Waar koop ik cockringen?

Cockringen zijn te vinden bij een aantal verschillende winkels, waaronder seksshops, drogisterijen en online. Voordat je een cockring koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij gemaakt is van veilig materiaal en dat hij goed schoongemaakt is. Cockringen zijn er in verschillende vormen, maten en materialen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *