Verbeter je seksleven

Verbeter je seksleven met deze 7 stappen

Staat jouw seksleven tijdelijk even op een laag pitje en heb je simpelweg even geen zin om samen met je partner het bed in te duiken? Verbeter je seksleven met deze tips en trucs. Zo zal jullie seks binnen een mum van tijd weer aanvoelen als vanouds. 

Inhoudsopgave
  1. Verbeter je seksleven | Leer seks te begrijpen
  2. Zorg voor jezelf
  3. Terug naar toen
  4. Maak een bucketlist
  5. Bespreek je verlangens
  6. Probeer mindfulness
  7. Verbeter je seksleven | Gebruik glijmiddel

1. Verbeter je seksleven | Leer seks te begrijpen

Verbeter je seksleven met deze 7 stappen en ontsnap uit je comfortzone. Het is algemeen bekend dat het hebben van seks met je partner bevorderlijk is voor een liefdevolle relatie. Maar wist je dat het hebben van regelmatig seks allerlei onverwachte gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Seks kan zorgen voor een beter humeur, geeft je immuunsysteem een boost en is ook nog eens goed voor de bloeddruk en het hart. 

Seks is fundamenteel voor onze fysieke en mentale gezondheid en dient voor veel meer dan enkel reproductieve en bevredigende functies. Door alleen of samen met je partner te experimenteren en nieuwe ervaringen op te doen, stimuleer je het hormonale stelsel. Wanneer we opgewonden raken maakt je lichaam de stofjes oxytocine en vasopressine in snel tempo aan. Deze stoffen zorgen ervoor dat jij en je partner zich met elkaar verbonden voelen, dit is cruciaal voor jullie relatie.

Begrijpen hoe jouw lichaam en dat van jouw partner werkt is een belangrijke eerste stap om samen echt van de seks te kunnen genieten. 

Verbeter je seksleven

Tip van Hotpocket: toe aan een onvergetelijke avond met je partner? Gebruik dit>>

2. Zorg voor jezelf

Het is belangrijk om te onthouden dat je seksuele- en algemene gezondheid altijd hand in hand gaan. Het ene vult het ander aan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat wanneer je regelmatig bij jezelf opmerkt dat je te moe bent voor seks, je misschien wel oververmoeid bent en een tekort hebt aan bepaalde vitaminen en mineralen. Het kan nooit kwaad om preventief te handelen door maatregelen te nemen die je gezondheid zullen bevorderen en beschermen. Met een gezond lichaam geniet je immers meer van seks.

Zorg goed voor jezelf en probeer jezelf te motiveren voor een gezonde levenstijl. Zo wordt de kans op ziekten verkleind en blijf je ook nog eens langer fit. Wist je dat er een aantal voedingsmiddelen die we dagelijks binnenkrijgen zelfs erg gunstig werken voor je libido? Afrodisiacum is een voedingsmiddel dat ervoor zorgt dat je in de stemming kunt komen door lekker te eten. Dit middel vind je in chocolade, bananen, avocado’s en nog een aantal producten. Zo wordt het kiezen van de ingrediënten voor een heerlijk ontbijtje op bed je wel erg makkelijk gemaakt. 😉

3. Terug naar toen

Wanneer jullie het zo ver hebben laten komen dat er een groeiende afstand tussen jullie beide is ontstaan, kan het onnatuurlijk aanvoelen om nog aanhankelijk en intiem met elkaar te zijn. Zelfs met elkaar knuffelen op de bank kan al enig ongemak teweegbrengen. Het voelt misschien alsof de aantrekkingskracht die er ooit voor elkaar was niet meer terug kan komen, maar het tegendeel is waar! Verbeter je seksleven en keer terug naar toen!

Ga in gedachten terug naar het begin van jullie relatie door samen te praten en fijne herinneringen op te halen. Waarom voelden jullie je aangetrokken tot elkaar en wat is de reden dat jullie nu nog samen zijn? Probeer jezelf te verplaatsen in die persoon die je ooit was, toen jullie verliefd op elkaar werden. Zoen met elkaar, dans, lach, en het belangrijkste, probeer je weer eventjes jong te voelen. Wanneer de aantrekkingskracht sterker wordt zal de rest groeien en volgen.   

Misschien ook interessant

4. Maak een bucketlist & verbeter je seksleven


Het maken van een bucketlist begint altijd bij één activiteit die je samen met je partner bedenkt om ooit eens in de toekomst te gaan doen. Vaak zijn jullie ideeën toch nèt iets te spannend en loopt het jammer genoeg weer uit op niks. Herkenbaar? Daar gaan we verandering in brengen! 

Samen met je partner is het maken van een bucketlist dé manier om jullie relatie de romantische weg op te wijzen. Trek een fles wijn open en laat je door elkaar inspireren. Vertel elkaar je wildste dromen en denk na over alles wat je samen met je partner zou willen doen. Geen inspiratie? Trek nog een fles wijn open en de ideeën vloeien, net als de wijn, vast rijkelijk! 

Jullie kunnen ervoor kiezen om alle ideeën mondeling te bespreken of op te schrijven in een schrift. Maar wat nog veel leuker is: je verzamelt alle ideeën en schrijft ze op kleine briefjes die je in een potje of doosje bewaart. Vervolgens graaien jullie om de zoveel tijd een briefje uit het potje en doen wat er op het briefje staat. Zo zorgen jullie samen voor de nodige spanning en hebben jullie altijd iets om samen naar uit te kijken.

Een spicy tip van de redactie: schrijf op een aantal van de briefjes wat nieuwe seksspeeltjes of standjes die jullie graag willen uitproberen, there is no way back! Bekijk deze seksspeeltjes voor de nodige inspiratie!

5. Bespreek je verlangens

Het hebben van seks en het toekomen aan je seksuele verlangens vallen niet altijd samen op één lijn. Seksuele verlangens zijn voor iedereen persoonlijk en soms kan het moeilijk zijn om deze verlangens met je partner te delen – misschien omdat je bang bent voor zijn of haar mening of dat je je ervoor schaamt. Het vervelende hieraan is dat wanneer je er niet met je partner over praat, deze persoonlijke behoefte onvervuld blijft en je dus iets mist. 

Als partner van elkaar is het belangrijk dat je open naar elkaar bent en in staat bent om persoonlijke behoeften en verlangens naar elkaar te uiten. Ik raad je aan om jezelf over deze drempel heen te zetten en deze onderwerpen met je partner te bespreken. Wat werkt voor jou, wat werkt voor je partner, en hoe kunnen jullie elkaar hierin aanvullen of tegemoetkomen. Je zult zien dat jullie gelukkiger zijn met elkaar wanneer je over dit soort onderwerpen kunt praten. 

Wil je weten hoe een vrouw meer zin krijgt in seks? Bekijk dit artikel>>

6. Probeer mindfulness

Verbeter je seksleven met mindfulness. Mindfulness is een goede oplossing voor diegene die in zijn of haar hoofd vol zit met allerlei gedachten die de seksuele prestaties kunnen beïnvloeden. Voor veel vrouwen werkt mindfulness als helende kracht voor de geest. 

Vrouwen zijn multitaskers bij wie de gedachten zich vaak op meerdere plaatsen tegelijk kunnen bevinden. Dit probleem vindt helaas ook wel eens plaats in de slaapkamer, terwijl het op dat moment juist van belang is dat de aandacht op elkaar gericht is. Vrouwen hebben over het algemeen ook meer moeite dan hun mannelijke tegenhangers als het gaat om het bereiken van een orgasme. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de gedachten van een vrouw regelmatig naar andere onderwerpen kunnen afdwalen.

Dit kunnen simpele dingen zijn, zoals het bedenken van wat je later op de dag gaat doen. Maar het kunnen ook vervelende gedachten zijn die de intimiteit kunnen verstoren. Denk hierbij aan dingen zoals: Hoe kan het dat ik geen orgasme krijg? Vindt mijn partner mij op dit moment wel aantrekkelijk? Dit zijn gedachten die ervoor zorgen dat je niet geniet van het moment. Door mindfulness oefeningen te doen, zoals yoga of mediteren, leer je om beter te focussen op het moment.

7. Verbeter je seksleven | Gebruik glijmiddel

Verbeter je seksleven met glijmiddel. De vochtigheid in de vagina hangt sterk af van de hormonale schommelingen en natuurlijk van in welke mate je je opgewonden voelt. Voldoende opwinding zorgt over het algemeen voor een vochtige vagina, maar er zijn ook momenten dat het toch droog blijft aanvoelen, zelfs als je het gevoel hebt enorm opgewonden te zijn. Op dit soort momenten kan het gebruiken van glijmiddel er toch voor zorgen dat het fijn en pijnloos is om seks te hebben. 

Ik raad je aan om glijmiddel te gebruiken op momenten dat jullie samen het gevoel hebben dat dit als aanvulling werkt tijdens een vrijpartij. Gebruik glijmiddel dus niet als vervanger om nat aan te voelen. Het is namelijk zo dat vrouwen er iets langer over doen om opgewonden te worden dan mannen, en probeer daar eerst even de tijd voor te nemen. 

Weet je niet zo goed welk glijmiddel bij jou past? De meeste glijmiddelen zijn te verkrijgen bij de plaatselijke drogisterij of supermarkt. Er bestaan allerlei verschillende soorten, dus probeer er vooral een hele hoop uit en kom er zelf achter welke bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *