Dildo

Wat is een dildo?

Wat zijn dildo’s? Hoe en wanneer gebruik je ze? Komen deze vragen bij je op als het over een kunstpenis gaat? De dildo is een van de beste seks speeltjes. Ze brengen genot en bevrediging, en je hebt ze in verschillende vormen, maten, materialen en kleuren. Zowel mannen als vrouwen gebruiken ze en je gebruikt ze zowel solo als met partners. In dit artikel gaan we dieper in op de kunstpenis, op wat ze zijn, de verschillende soorten, en hoe je ze veilig gebruikt. Of je nu veel ervaring hebt of een nieuwsgierige beginner. Dit artikel beschrijft essentiële informatie waarbij je de wereld van dildo’s verkent.

Wat zijn dildo’s?

Je gebruikt een dildo voor seksueel genot. Je hebt ze in een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder rubber, latex rubber, siliconen, cyberskin, en verschillende metalen. De kunstpenis gebruik je tijdens masturbatie of door een koppel. Je verhoogt het genot tijdens de geslachtsgemeenschap en je maakt seksuele experimenten mogelijk. Je gebruikt ze alleen of met een partner. Mensen van alle geslachten en seksuele geaardheden gebruiken ze. Je verwart soms dildo’s met vibrators. Maar je hebt eigenlijk verschillende doelen en toepassingen. De kunstpenis is een niet-vibrerende seksspeeltjes. Je gebruikt deze voor vaginale en anale penetratie. Ze hebben meestal een groter formaat dan vibrators. Je hebt ze dan ook in verschillende vormen en maten. Vibrators, aan de andere kant, stimuleren de clitoris en je gebruikt ze om een orgasme te bewerkstelligen. Je gebruikt dildo’s voor G-spot stimulatie. Je bereikt dit moeilijker met een vibrator.

Dildo

Verschillende soorten dildo’s

 • Realistische kunstpenis: Realistische dildo’s bezitten gedetailleerde texturen, aderen, ballen en levensechte schachten. Ze bootsen het uiterlijk en gevoel van echte penissen na. Deze kunstpenis creëren voor mensen een realistische ervaring voor tijdens hun seksuele spel.
 • Niet-realistische dildo’s: Je hebt niet-realistische dildo’s in verschillende vormen en maten, maar ze bootsen niet het uiterlijk en gevoel van een echte penis na.
 • G-spot kunstpenis: Er bestaan ook G-spot dildo’s. Deze hebben een gebogen schacht voor extra G-spot stimulatie. Je gebruikt ze met een partner tijdens geslachtsgemeenschap of tijdens solospel. –
 • Dubbelzijdige kunstpenis: Dubbelzijdige kunstpiemels beschikken over een penisvormig uiteinde aan de ene kant. Aan de andere zijde hebben ze een ander speeltje voor genot. Je gebruikt ze tijdens geslachtsgemeenschap of solospel.
 • Kunstpenis met vibrators: Je hebt ook Dildo’s met vibrators die doorgaans langer zijn dan traditionele dildo’s. Deze bevatten een vibrerende clitorisstimulator. Ervaar je het liefst zowel vaginale als clitorale stimulatie? Je gebruikt deze kunst piemel tijdens zowel geslachtsgemeenschap als solospel.
 • G-spot/prostaat dildo’s: Ook heb je G-spot/prostaat piemels met een gebogen vorm. G-spot raakt de prostaat tijdens penetratie.
 • Dildo’s met zuignappen: Je hebt kunstpikken met zuignappen die je bevestigd aan vlakke oppervlakken zoals een muur, vloer of stoel voor penetratie zonder handen.

Een kunstpenis in verschillende materialen

Je maakt dildo´s van een breed scala aan materialen. Daarnaast bezitten ze unieke eigenschappen en toepassingen. Lees daarom altijd zorgvuldig de productbeschrijving. Je hebt zelf in de hand welk materiaal de kunstpenis heeft. Allergisch voor bepaalde materialen of bepaalde chemicaliën? Houd hier dan rekening mee! Hieronder vind je enkele van de meest populaire materialen:

 • Rubber/latex rubber: Rubber en latex rubberen dildo’s hebben een poreus materiaal. Je kunt ze dus niet volledig ontsmetten en delen tussen verschillende partners. Je maakt ze ook moeilijk schoon en ruiken en smaken slecht.
 • Cyberskin: Cyberskin kunst piemels bestaan ook uit een poreus materiaal. Je maakt ze moeilijk schoon. Ze kleven vaak en voelen niet erg realistisch aan.
 • Jelly rubber: Jelly rubber dildo’s hebben meestal een poreus materiaal en deel je niet tussen partners. Je maakt ze moeilijk schoon, ruiken en smaken slecht.
 • Silicone: Siliconen kunst piemels hebben poreuze materiaaleigenschappen. Je maakt ze gemakkelijk schoon, je ruikt ze niet en ze proeven ook niet slecht. Ze hebben een hoger prijskaartje dan andere soorten kunst pikken. Maar ze zijn de extra kosten gegarandeerd waard.
Dildo

Hoe gebruik je een kunstpiemel?

Hieronder leggen we kort voor je uit hoe je een kunstpenis gebruikt:

 • Kies een dildo: Voordat je je kunst piemel gaat gebruiken, kies je natuurlijk een exemplaar die bij je past. Er bestaan talloze soorten dildo’s. Dus je vindt er ongetwijfeld een die bij jouw voorkeuren past.
 • Smeer de kunst pik: Gebruik je een nep piemel voor de eerste keer? Voeg dan een royale hoeveelheid glijmiddel toe. Hierdoor glijdt hij gemakkelijker en verminder je wrijving.
 • Gebruik de kunstpenis: Zodra je de piemel hebt ingevet, is hij klaar voor gebruik. Je houdt bijv. hem in je hand, je gebruikt een dildoharnas gebruiken, of je gaat liggen en je brengt bij je partner de kunstpaal in.
 • Maak de dildo schoon: Ben je klaar met het gebruik van de dildo? Maak hem dan schoon.
 • De nep piemel opbergen: Berg hem op in een toy case of tas. Heb je die niet? Dan berg je hem op in een lade. Bij voorkeur uit de buurt van andere voorwerpen.

Voordelen van het gebruik van dildo’s

Je hebt verschillende voordelen van het gebruik van dildo’s. Je vindt hieronder de meest belangrijke:

 • Verscheidenheid: Je hebt dildo’s in verschillende vormen en maten. Dus verken je verschillende soorten en vindt de kunst penis die bij je past.
 • Seksuele bevrediging: Dildo’s zijn geweldig voor iedereen. Wil je jouw seksualiteit verkennen en verschillende soorten seksuele bevrediging ervaren? Bestel dan een dildo!
 • Seksuele experimenten: Je gebruikt ze tijdens seksuele experimenten. Je probeert niet dingen uit en verkent verschillende soorten seksueel genot.
 • Solo spelen: Dildo’s gebruik je tijdens solo spelen en brengen je tot een bevredigend orgasme.
 • G-spot stimulatie: Je hebt sommige piemels speciaal voor G-spot stimulatie. Deze is lastig te bereiken voor een vibrator.

Veiligheidsoverwegingen bij het gebruik van een kunstpenis

Denk altijd goed na over de veiligheid bij het gebruik van seksspeeltjes. Of je nu speeltjes voor koppels, mannen of vrouwen hebt. Houd hier in ieder geval rekening mee!

 • Schoonmaken van de dildo: Je maakt hem altijd schoon voor en na gebruik. Je gebruikt warm water en zeep. Zo maak je hem schoon. Of je steriliseert hem met een 10% bleekoplossing.
 • Gebruik van glijmiddel: Je vermindert de wrijving bij het gebruik van glijmiddel. Met glijmiddel maak je hem gemakkelijker schoon, je beschermt het oppervlak van de dildo tegen beschadiging.
 • De vagina te ver uitrekken: Gebruik je een grote of lange dildo? Pas dan op dat je je vagina niet te ver uitrekt. Zo veroorzaak je schade aan de vaginawand, en je vergroot je risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa).
 • De dildo verkeerd inbrengen: Je brengt hem altijd in met het puntige uiteinde naar uw lichaam gericht. Je brengt hem nooit op de verkeerde manier in. Zo kan je de vaginawand beschadigen.

Tips voor het gebruik van dildo’s met een partner

Wil je het seksspeeltje met een partner gebruiken? Lees dan verder voor een aantal tips:

 • Communiceer: Voordat je een dildo met een partner gaat gebruiken, dan praat je erover. Je bespreek je voorkeuren en antipathieën, je bespreekt ook die van je partner.
 • Gebruik glijmiddel: Gebruik altijd een royale hoeveelheid glijmiddel tijdens de geslachtsgemeenschap. Zo maak je de ervaring aangenamer en verminder je het risico op scheuren in de vaginawand.
 • Probeer verschillende posities: Je probeert verschillende seksstandjes wanneer je een dildo met een partner of groep gebruikt. Zo probeer je verschillende soorten penetratie uit en stimuleer je verschillende delen van je lichaam.

Hoe dildo’s schoonmaken en bewaren

Uiteraard maak je de dildo schoon na gebruikt. Hieronder geeft Hotpocket wat meer tips:

 • Maak de dildo schoon voor en na gebruik: Je reinigt de nep piemel voor en na gebruik. Je hebt de keuze uit warm water en zeep. Of koopt een 10% bleekoplossing voor het steriliseren van de dildo.
 • Gebruik een toy cleaner: Je maakt de dildo schoon met een toy cleaner. Deze reinigers doden bacteriën en andere micro-organismen op de dildo.
 • Bewaar de dildo in een tas of een lade: Je bergt de kunstpenis op in een toybag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *